Over mij


   

25 Jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met voetreflextherapie. Ik had klachten waarvoor de reguliere zorg na een jaar lang onderzoeken geen oorzaak kon vinden. (Buik)pijn, alleen maar moe, veel gewichtsverlies in korte tijd, overgeven, haaruitval. Hormonaal stond mijn lichaam op zijn kop. Ik voelde mij alleen, omdat mijn omgeving gewoon door ging met leven en het mijne stil leek te staan. De puberteit is al hectisch genoeg zonder ziek te zijn. Het niet weten wat er met mij aan de hand was zorgde voor onzekerheid, gebrek aan vertrouwen in mezelf en in mijn lijf.

Het zoeken naar een oplossing leidde uiteindelijk naar een voetreflextherapeut. Deze behandelingen hebben alles voor mij veranderd. De pijn werd steeds iets minder. Blokkades werden weg gemasseerd. Daardoor kon ik meer ontspannen met als gevolg Energie! Energie die ik al zo lang niet meer had gevoeld. Door de volharding van mijn ouders dat er iets niet klopte en de reguliere en complementaire zorg te combineren hebben we de oorzaak, die uiteindelijk in mijn darmen bleek te liggen, gevonden.

Omdat ik mij steeds beter ging voelen ben ik overtuigd van de werking van voetreflextherapie. Door de jaren heen heb ik mij af en aan verdiept in de werking hiervan en kreeg ik regelmatig te horen dat ik er zoveel kennis van had en waarom ik er niet mijn werk van maak. Ik wilde altijd reizen voor mijn werk maar durfde dit niet omdat ik van de artsen het advies kreeg een regelmatig leven te leiden. Ik had door de diagnose van jaren daarvoor deze mogelijkheid weggestopt en niet meer onderzocht.


Tien jaar geleden besloot ik na diverse kantoorbanen waarin ik mijn rust niet kon vinden, te solliciteren als stewardess. Het reizen bleef kriebelen. Inmiddels vlieg ik al tien jaar met veel plezier de wereld over en ontmoet heel veel mensen, culturen, gebruiken en persoonlijkheden. Passagiers en collega’s delen met mij wat hun bezig houdt, drijft, verdrietig, boos, onmachtig of blij maakt en andersom. Het uiten van emoties gaat mensen vaak makkelijker af als de contacten vluchtiger zijn. Door je oprechte interesse te tonen vallen remmingen weg en bouw je sneller een band op. Achter iedere persoon schuilt een verhaal. Dat is wat mijn baan zo bijzonder maakt. En dit onregelmatige leven gaat me prima af zolang ik maar goed naar de signalen van mijn lichaam luister!
Vliegen heeft me de vrijheid en rust gebracht waarvan ik voorheen niet wist dat ik die nodig had en het hierin zou vinden. Bijzondere gesprekken tijdens mijn reizen inspireren mij nog steeds en brengen nieuwe inzichten en ideeën. Zo ontstond mijn wens om naast het vliegen ook professioneel met voetreflextherapie verder te willen gaan. Andere mensen helpen zoals het mij had geholpen.

Vier jaar geleden ben ik parttime gaan vliegen en de opleiding tot voetreflextherapeut gaan volgen. Inmiddels heb ik de driejarige HBO opleiding tot voetreflextherapeut bij Sonnevelt Opleidingen en de HBO Medische en Psycho-sociale basiskennis opleidingen succesvol afgerond. Hiervoor had ik nooit kunnen bedenken dat lichaam en geest zó met elkaar verbonden zijn en daarmee grote invloed hebben op hoe je in je vel zit. Het heeft me energie, rust, nieuwe inzichten, ook ten aanzien van mijn medisch verleden, en kennis hoe je in balans kunt komen en blijven, gebracht. Deze kennis en ervaringen wil ik graag delen met als resultaat de start van mijn eigen praktijk.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VNRT (Vereniging Nederlandse Reflex Therapeuten) en het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en blijf op diverse vlakken bijscholingen volgen om mijn kennis uit te breiden en verdiepen waardoor ik de kwaliteit van mijn behandelingen kan blijven waarborgen.

Ik help je heel graag op weg je weer lekker in je vel te voelen. Mentaal, emotioneel en fysiek. Stevig op je voeten!

Graag tot ziens, Ilona

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem gerust contact op via het contact formulier.